lördag 27 november 2010

Vinterpaddling...


Det är lördag förmiddag. Några solstrålar skymtar fram från en grå himmel. Marken är täckt av snö. Termometern visar på 6 minusgrader. Vintern är redan här. Den startade tidigt i år. Kokar kaffe och brer några smörgåsar. Klär mig i underställ och torrdräkt. Tar cykeln ner till kanotladan. Hänglåsen har isat igen. Kupar händerna och andas över låsen. Låsen ger med sig och jag drar isär skjutdörrarna och tar ut kajaken ur kanotladan. 

Isen har börjat breda ut en krage längs stränderna. Packar ner fikat och paddlar ner längs Gårdsfjärden. En kylig nordlig vind rycker och sliter i kajaken. Tar mig igenom Gårdssund. På östliga sidan av Yttre Gården friskar vinden i. Beslutar mig för att paddla norrut längs Bedarön. Söker vindskydd bakom öarna. Går iland söder om Lindskär. Kaffet värmer och smakar extra gott idag. Mörka moln tornar upp sig i söder. Ett vackert eftermiddagsljus breder ut sig över öarna. Det börjar redan skymma. Paddlar nöjd hemåt…


5 kommentarer:

Peter. sa...

Hejsan Kenneth!
Så du var ute och paddlade själv idag? Jag pratade med Pelle och han var risig. Han sa att paddlingen till Landsort vart inställd. Trist.
Vi hörs.

Peter.

kollbergskajakblogg sa...

Stämmer! Jag var ute på en liten fikapaddling. Riktigt fint...
/Kenneth

Miamaria sa...

Kanonbra beskrivelse av vinterpadling. :)

Fredrik sa...

Hej!
Jag undrar vad det är för 'kajaklåda' du använder dig av. Jag håller på att söka förvaring i skärgården och har hittills inte lyckats hitta nån bra lösning. Är det nån typ av kajakhotell du förvarar i?
Tack på förhand!
Fredrik

Anonym sa...

Hej Kenneth!
Du har verkligen fina bilder på Nynäs skärgård och annat. Är det paddling som är din passion nu? Hur har du det annars? Synd at skärgården nu ska förstöras av en ful och smutsig hamn bara. Har den där kommunen inga miljömässiga visioner. Det finns ju så mycket annat man kan göra. Hur ställer du som njuter av skärgården dig till att den kommer förändras, och då inte till det bättre? Ha det skönt i Jul, vi kan väl höras.
Mvh
Susanne