söndag 6 februari 2011

En tur i solen...


Pelle, Carina och Rickard möter upp vid NSS. Solen lyser på en klarblå himmel. Isen har spruckit upp nästan ända fram till bryggan. Drar kajaken över snön. Packar ner kläderna och fikat. Glider ner i vattnet. Iskanten skrapar försiktigt i kajaken. De andra dyker upp. Pelle lyser av glädje. Han har hämtat några nya kajaker. En röd Tiderace Xtreme. Enligt Pelle är det Nordenpremiär

Tar oss ner längs Ringvägen och vidare över Gårdsfjärden. Solen ligger lågt och solskenet glittrar i vattnet. Rundar Yttre Gården och går iland. Dricker kaffe och äter smörgås. på hemvägen gör vi ett tappert försök att ta oss igenom Gårdssundet. Isen ligger packad. Vi drar kajakerna över isen och tar oss vidare genom det uppspruckna istäcket.


Tack Carina, Pelle och Rickard...

3 kommentarer:

Rickard sa...

Tack själv! Riktigt härlig dag, gav en försmak av att paddelsäsongen snart är här igen. Om en månad eller så kan det ju vara läge för en övernattningstur!

Anonym sa...

Ja det var en härlig söndag på många vis, nya kajaker, sol och isfritt :)Absolut Övernattning snart..../Carina

kollbergskajakblogg sa...

Håller med en riktigt härlig dag. Otroligt vad isen har spruckit upp. Det gör mig lycklig att kunna lägga i utanför bryggan.

Sist men inte minst. Härligt att bli påhejad när man kört fast...

Ser fram emot en övernattningstur.

See u