fredag 3 juni 2011

Paddling kring Landsort...


Peter söker vågen...

Det är onsdag eftermiddag och en härlig helg och efterlängtad ledighet ligger och framför oss. Packar mat och kläder för några dagar. Tar cykeln ner till NSS. Solen strålar från en klar himmel. En studentfest förbereds på klubbstugan. Medan jag väntar bjuds det på ett svalkande glas champagne. Tack Magnus! Rickard kommer och har redan Pelles och sin kajak på taket. Vi packar in och spänner fast ännu en kajak på takräcket. 

Ute vid Ankarudden väntar Magnus och Peter. Vi packar kajakerna och lägger ut. Tar oss ut via Krokskär och styr mot Landsorts Norrudde. Går iland och packar ur. Slår upp tälten och lagar mat. Njuter i kvällssolen. Udden står i full blom och jag konstaterar att sommaren äntligen är här. Sover gott. När jag vaknar rycker vinden i tältduken. Vågorna krusar sig och det bildas vita gäss. Vågor är det vi alla har hoppats på! Vi äter frukost och låter tälten stå kvar över dagen. 

Tar oss ner på Landsorts östra sida. Det blåser från sydväst och vi söker oss nära klippkanten för att få skydd mot vinden. Går iland i Östra hamnen. I väntan på att affären ska öppna tar vi en promenad upp till fyren. Ser oss omkring i värnen. Äter glass på kajen. Lotsbåtens Båtsman bjuder oss på en rundvandring. Vi får en generös förevisning om hur Lotsbåten fungerar. Han upplyser oss om att det blåser 11 sekundmeter. 

Vi lägger ut från Österhamn och paddlar vidare. Rundar Landsorts sydspets. Vågorna slår upp mot klipporna. Vi håller ut en bit för att kunna surfa upp på norrsidan. Vi möter några sportfiskare som ligger och guppar i vågorna. Vi håller ihop gruppen så att alla är med. Glada och nöjda äter vi lunch. Paddlar österut mot Grässkär. Hittar några intressanta spottar och under eftermiddagen leker vi i vågorna. Mot kvällen avtar vinden. Äter, dricker kaffe och småljuger fram emot småtimmarna. På fredagsmorgonen paddlar jag och Pelle in mot Ankarudden. Carina kommer och hämtar…

 Peter, Rickard och Pelle söker vågor...

Rickard hittar vågen...Rickard styr in bland klipporna...

Peter fångar en våg...

Peter kollar in vågorna...Tack Magnus, Pelle, Rickard och Peter får några riktigt trevliga dagar...

4 kommentarer:

Mikael Fjäderdal sa...

Hej, allesammans.
Vilket jävulskt vackert foto som du lyckas med. Tack för ruggigt välkomponerade och snygga bilder.

Rickard sa...

Lika läckra foton som vanligt! Och tack för en härlig tur, ett riktigt bra koncept det där med att gå i bas så där, kunna paddla tomma båtar.

Peter. sa...

Niceiga bilder!
Kvällspaddling i veckan kanske?

Må gott!
Peter/

kollbergskajakblogg sa...

Tack för det Mikael!
Roligt att Du gillar bilderna...

/Kenneth