söndag 9 oktober 2011

Övernattning på Askö...


Det är lördag morgon. Pelle och Carina hämtar upp mig vid NSS kanotlada. Packar på kajaken och utrustningen. Tar oss ut på södra Torö. Parkerar på Norra delen av Ören. Rickard och Daniel möter upp. Vi pratar lite om hur deras vecka i Anglesey har varit. Packar kajakerna och lägger ut och sätter kurs mot Askö. Vi går norr om Kolguskär och korsar Asköfjärden. Det har blåst friska sydvästliga vindar under slutet av veckan. Men nu har havet lugnat ner sig. Vi går iland på Storsand som är beläget på Askös sydöstra sida. Packar ur kajakerna och slår snabbt upp tälten. 

Vi lägger ut och styr mot sydsidan av Askö. Vi hoppas på lite lek i vågorna vid Öruddens stränder. Men havet ligger ganska platt. Vi går iland och äter lunch. Nu dyker gänget från Mest Ute från Eskilstuna upp. Gruppen består av närmare 40 stycken personer. De har under morgonen lagt i vid Trosa. Pontus, Hans och några till kommer iland och hälsar glatt. Sedan drar de vidare till tältplatsen. Vi fortsätter att leka i de vågor som ändå finns. Daniel beger sig hemåt. Vi säger hej då och styr ut mot Persö som ligger några kilometer öster om Askö. Jag går iland och tar några bilder. Vinden tilltar och det börjar bli dags att ta oss tillbaka till nattlägret. Den nordliga vinden tilltar och det börjar gå lite sjö när vi rundar Örudden. Våra tre tält har fått rejält med sällskap. Det är nu en hel koloni med tältande kajaktister. Hans tar vänligt hand om oss och ser till att vi blir presenterade för samtliga i Mest Ute gruppen. Efter lite mat och kvällsprat kryper vi i säng strax efter åtta. Läser lite och sommar nöjd i min nya sovsäck. Natten är den första där temperaturen närmar sig nollan.

 

 
Nya säcken Ultra Lamina 32 värmer riktigt bra. Och jag somnar trött, nöjd och belåten. Vaknar framåt småtimmarna. Det är en otroligt stjärnklar himmel som lyser upp natten. Kryper tillbaka ner i sovsäcken och sover gott...
Tack för en trivsam tur.
Och tack Hans och övriga för ett mycket trevligt och inbjudande bemötande.

3 kommentarer:

Rickard sa...

Riktigt härligt att vakna upp med en klarblå himmel och ett blankt hav utanför tältet, härlig tur!

Anonym sa...

Alltid lika kul att träffas. Vi får göra det till en vana.

/Pontus

Jonas sa...

Synd att vi inte kunde hänga på, det ser ut att ha varit riktigt fint..

Men det blev lite mycket när vi precis varit borta 9 dagar och sen bara jobbat.

Hoppas på fler fina hösthelger!