söndag 6 november 2011

Ankarudden runt Landsort


Det är en gråmulen dag men ganska varmt för årstiden. Packar upp kajaken på takräcket. Åker ut på Torös slingrande väg. Kommer fram till Ankarudden. Möter Lars, Daniel och Rickard. De är på väg ut för att filma vidare på Turbulens. Trailern har verkligen skruvat upp förväntningarna. Ser riktigt bra ut! Snart dyker Peter och Patrik upp. 

Vi hjälps åt att lyfta ner kajakerna. Byter om, packar och lägger ut strax efter klockan 11.00. Tar oss ut på västra sidan av Bottenholmen. Förbi Stora Grässkär, Taklubben och lilla Grässkär. Vi tar av och styr mot Norruden på Landsort. Tar oss igen sundet vid Träviksskär. På Landsorts östra sida går det gammal sjö. Vågorna tilltar och havet sköljer upp över klippväggarna. Vi möter ett par paddlare som varit ute över helgen. Paddlar förbi Bredmaren. Går iland i Österhamn. 

Värmer potatisgratäng och lammstek på stormköket. Dricker kaffe med en chokladbit. Tar en promenad upp till fyren. Det börjar redan att skymma. Lägger ut och tar oss runt sydspetsen. På västsidan avtar vågorna. Vi har lätt medsjö och snart är vi uppe vid Äspskär. Tar oss förbi på insidan av Krogen. Det mörknar och havet ligger tyst och spegelblankt...


Tack Peter och Patrik för ännu en trevlig tur...

1 kommentar:

Noamaja sa...

Superfint! Gillar verkligen kompositionen, speciellt i översta -och "fyrbilden"!