lördag 7 januari 2012

Dagstur runt Viksten


Det är lördag förmiddag och solen lyser från en klarblå himmel. Temperaturen ligger strax under nollstrecket. Möter upp några entusiastiska paddlare ner vid NSS. Vi lägger ut och tar oss ner på Gårdsfjärden. Paddlar förbi Kalkskär. Solen ligger lågt. Vid södra Lökviksholmen vänder Petter hemåt. Det går en lätt dyning. Pelle, Carina, Jonas och Malin tar av vid Skvallerhamn för lunch. Gunnar och jag bestämmer oss för att äta lunch på Viksten. Gunnarstenarna ser inbjudande nära ut. 

Vi passerar Lökviks södra häll. Vikstens klippor reser sig upp ur havet. Tar oss runt på sydsidan och lägger till i hamnen. Går iland. Värmer några pitabröd som vi fyller med köttfärs och lite grönsaker. Dricker varmt kaffe. Det börjar redan skymma. Packar ihop och lägger ut. Efter några minuter börjar värmen åter sprida sig i kroppen. En tunn isskorpa har lagt sig på kajaken. Vinden har ökat något och vi får en lätt motvind på hemvägen. Går förbi Lökviks norra häll. Upptäcker att den låga klippan har en naturlig hamn. Styr mot Simpgrynnan. Korsar Gårdsfjärden. Vattnet ligger spegelblankt längs Ringvägen. Det är mörkt när vi drar upp kajakerna på NSS brygga. Trött och belåten leder jag cykeln hemåt.

Tack Gunnar för ett riktig härlig dagstur...

2 kommentarer:

Pelle sa...

Hej Kenneth!

Gick det att paddla mellan norra och södra viksten? det ser ut så på bilden med Gunnar eller är den från någon annan sida av ön, snacka om högt vattenstånd i så fall.

/Pelle

kollbergskajakblogg sa...

Det stämmer Pelle! Gunnar paddlade igenom. Det gick inte i våras när vi paddlade förbi Viksten...