fredag 15 juli 2016

Härlig vecka på ÅlandPackar upp kajakerna på biltaket och styr mot Grisslehamn. Det är lördag morgon och första dagen på en efterlängtad semester. En härlig morgon och nästan ingen trafik. Tar oss smidigt ombord på färjan. Äter en god brunch och njuter av att vara på väg. Ålands hav ligger spegelblankt. 

Efter två timmar lägger färjan till i Eckerö och bilarna ringlar av i en strid ström. Vi åker stilla österut mot Sandösunds Camping. Lastar ur och packar ner mat och förnödenheter för en vecka. Det är varmt och vindstilla. Vi lägger i och påbörjar paddlingen norrut, upp mot Simskäla. Tar oss igenom Österskärssundet och hittar en skyddad vik på Norra Granarna. Tar oss i land, packar ur och slår upp tältet för natten. Äter en god middag. Dricker ett glas vin och njuter av att se solen sakta gå ner. Vi lyssnar på ljudet från tärnor som leker i skyn. Det plaskar i viken. Somnar trötta och sover gott. 

Äter en tidig frukost. River tält och packar. Skjuter ut kajakerna och påbörjar paddlingen ut på Norra Stråket. Havet ligger spegelblankt. Solen värmer skönt. Paddlar mot Näset på Västra Simskäla. Styr sedan mot norr, upp mot Rönnskär där vi går i land för lunch. Vi blir kvar på ön under några härliga dagar. Läser, sover, tar promenader. Äter och dricker gott. Njuter av de första semesterdagarna. Sjöfåglarna flyger nära. Jag vill gärna tro att de nyfiket spanar in vilka vi är och stilla funderar vad vi har för oss. Vi fascineras över det rika fågellivet.

Inga kommentarer: