måndag 18 april 2022

Lunchpaddling i solsken

Äntligen lite vårvärme. En skön förmiddag i kajaken med ett besök på en rofylld strand. Kaffe och smörgås i solen. Återigen kan jag konstatera att Nynäshamn erbjuder en unik och makalös skärgård. Den består av både av inner- och ytterskärgård och som dessutom är lättillgänglig. Det som gör den här delen av skärgården unik är att endast en liten del är bebyggd. Vilket bidrar till ett otal möjligheter att hitta ostörda platser som är lämpliga för tältning. Här finns också tillgängliga och bra utgångspunkter för iläggning. Exempelvis, Lövhagen eller vid Nynäshamns Segelsällskap. 

En pärla som vi gång på gång gärna återkommer till är den östra sidan av Yttre Gården. Platsen har enastående vackra stränder. Men beroende av väder kan den sydöstra delen av ön var exponerad för vind och höga vågor. Vilket kan göra landstigen till en utmaning. Yttre Gården skänker också en mängd möjligheter att hitta en idyllisk plats, både för en dagstur, men även för övernattning i tält. Camping med horisonten som närmaste granne!

Några förmanande ord om allemansrätten!

Tack vare allemansrätten är Sveriges natur öppen för alla. Det betyder att du utan bekymmer kan vistas i de flesta naturområden, även i privatägd skog och mark. Den gör det fritt fram att vandra, cykla, paddla, plocka bär och tälta nästan var du vill. Allemansrätten innebär också att vi alla behöver ta ansvar när vi är i naturen. Allt som tas med ut måste också tas med hem. Allemansrätten summeras väl med ledorden “inte störa, inte förstöra”.

Vi ses i skärgården...

Inga kommentarer: