söndag 25 januari 2009

Insvept i dimman...

Under helgen har det regnat och varit mulet. Dimman ligger tät när jag vid lunchtid kommer ner till kanotladan. Men det är uppehåll och alldeles vindstilla. Det är några plusgrader i luften. Det har blåst runt 10-12 m/s under fredagsnatten och under lördagen mojnade vinden. Det kommer att gå lite dyning på sydspettsen av Yttre Gården. Tar mig ner längs Bedarön och genom Gårds Sund. Det är ingen sjö och helt vindstilla. Dimman har svept in Gårdsfjärden. Allt är stilla förutom enstaka läten från sjöfågel. På östra sidan tar jag mig ut till Rödkläppen och rundar ön. Jag hör motorljud från en båt som befinner sig på avstånd. Men dimman gör att den inte syns. Lätt dyning rullar in. Vågorna sjöljer upp och över grynnorna. Det är härligt att höra havets brusande. Leker lite i vågorna runt sydspetsen av Yttre Gården. Ljudet från vågorna som sköljer över Simpgrynnan lockar mig ut. Stannar där ute ett tag och bara lyssnar på vågorna.

Ett magisk ljus. En härlig eftermiddag i kajaken...

4 kommentarer:

Pelle sa...

Du såg ut att haft en skön dag, hade gärna bytt bort den dåliga isen på drevviken mot lite paddling men vi fick iallafall lite skön luft och många garv...
/Pelle

kollbergskajakblogg sa...

Som Du påpekar Pelle hade jag en skön eftermiddag ute i kajaken. Havet låg lugnt och stilla inbäddad i lätt dimma. Men jag får ändå säga det samma. Jag har nämligen ännu inte varit ute på skridskotur. Dina långfärdsbilder från början av januari var verkligen inspirerande...Det är sånt man får tänka på en "våt" dag som denna...

Anonym sa...

Åter igen fina blider ... låter både spännande och magiskt, din tur i dimman
Eva S

Anonym sa...

Magiskt att glida fram, så nära vattnet. Att bara vara, tillsammans med tystnaden.
Bilderna är talande för mitt sinne på djupet.
Mycket bra fotograf.

Ingrid