lördag 5 mars 2011

Isigt på Torö Stenstrand...


Det är lördag förmiddag i början av mars. Himlen är klarblå. Temperaturen ligger runt nollan. Fortfarande ligger snön och det är isigt. På vägarna värmer solen och snön smälter. Asfalten är åter synlig som ett första vårtecken. Har kokat kaffe och packat ner några smörgåsar. Tar oss ut till Torö stenstrand. Här ligger isen så långt ögat kan se. Ett lastfartyg tar sig igenom isen och ut mot Landsort. Några skridskoåkare kommer glidande på isen och försvinner snabbt bort i fjärran. Isen har packats upp mot land och har bildat vackra formationer. Njuter av kaffet och smörgåsen i solen. Man kan förnimma den stundande våren. Det kan inte vara långt kvar nu…Tack för en fantastisk dag i solen...

2 kommentarer:

Rickard sa...

Fina bilder! Var ute vid Nåttarö i går, via skridskor. Man förundras över kontrasterna, jämfört när vi passerade där i somras t.ex. Isen som har packats upp i stora flak, skruvats långt upp på land, vilka krafter. Men, vattnet kluckade längs land på många ställen, solen värmde, snart är det vår och kajaker i vattnet igen!

kollbergskajakblogg sa...

Hallå Rickard!

Förstod nästan att Du var ute och for på isarna i helgen. Såg några åkare fara förbi Torö stenstrand i helgen. De for ner mot Landsort.

Hur ser Din kalender ut? Dags att planera in en tur...