söndag 13 mars 2011

Islossning...


Det är söndag morgon. Pelle ringer och väcker mig. Dags att paddla! I lördags var det öppet vatten en bra bit in på Gårdsfjärden. Under natten har isen drivit in och lagt sig i viken. Vi tar en sväng ut längs Ringvägen och konstaterar att det inte går att lägga i där vi tänkt. Vi tar oss därför norrut med kajakerna på taket och hittar en öppen spott i "Bensinviken". Det är en gråmulen dag med lite dimma i luften. Allt är lugnt och tyst. Det är bara fåglarna som hörs. Packar kajakerna. 

Sjösätter och glider sakta iväg genom det kalla vattnet. Isflak flyter fortfarande omkring. Vi tar oss förbi Norra Stegholmen. Mysingen ligger stilla. Paddlar vidare på Äspskärs utsida och förbi Andholmarna. En lätt dyning häver kajaken upp mot klipporna. Det ända som hörs är skvalpet från vågorna när vattnet sköljer upp över klipporna. Har planerat för att ta oss iland i viken på Stora Rammklöv. Väl framme konstaterar vi att viken är packad med isblock. Vi styr i stället mot Sandskär. Kliver iland och fikar...
Tack för en skön tur...

4 kommentarer:

Pelle sa...

Sköna bilder Kenneth!

Känns som nya kameran ger lite mer "tryck" i bilderna.

/Pelle

Jonas sa...

Hej!

Tack för trevligt sällskap, kanonfina bilder. Ville inte alls vara på jobbet idag..

Inne i stockholm är det helt isfritt nu, inga problem att paddla till Fjäderholmarna om man vill. Vad man nu ska in i stan å göra..

-jonas

Malin sa...

Härligt Kenneth, fina bilder från en fin tur!

//Malin

Erik sa...

Jepp! Det var kalasfint!