lördag 28 mars 2009

Paddling till Äspskär, Simpgrynnan och Yttre gården

En gråmulen lördag i slutet av mars. Pelle och jag möts vid NSS. Packar kajakerna och tar oss söderut. Leker lite längs klipporna. Det går lätt dyning. Paddlar ner till Äspskär där vi går iland och tar en kopp kaffe och en smörgås. Sitter inte särskilt länge. Det är lätt dimma och fuktigt i luften. Paddlar över Gårdsfjärden ut mot Simpgrynnan. Vid Yttre gården tar en våg med sig min "kastlina" som är fäst på akterdäcket. Den spolas upp mot klipporna. Pelle tar sig iland för att försöka hämta den. Jag sitter kvar i kajaken och bevakar kastlinan. Den sköljs upp mot klipporna men plötsligt ändrar den riktning och flyter sakta tillbak ut i havet. Pelle får lite besvär med att ta sig ut från stranden. En härlig eftermiddag ute till havs.


Tack för en härlig dag Pelle!

2 kommentarer:

Wredenborg in Brazil sa...

Hej Kenneth!
Jenny här - men christer hälsar!
Vi har det jättebra här! Börjar komma in i livet, steg för steg. Christer jobbar så klart en del, men det är ju därför vi är här.
Och nu har vi ju internet i huset - ett fönster mot välden :-)

Väntar dock fortfarande på att vår container med möbler, köksprylar, kläder och leksaker ska komma! Nu är det nästan 6 månader sedan flyttgubbarna packade på estövägen... Otroligt att det kan ta sådan tid. Men vi har köpt på oss det mest väsentliga, och så har vi ju lite hyrda möbler och köksprylar, så det går absolut ingen nöd på oss.

Har du nytt jobb?! Var då, och med vad? Spännande, berätta!
Hur är det förresten med dina killar - växer så det knakar, eller?!

Jag kollade in din blogg härom dagen, härliga bilder! Det verkar underbart att glida fram i kajak, så nära naturen. Det måste jag prova någon gång.

Sök på mitt namn på Skype, så hittar du nog oss. Vårt användarnamn är annars wredenborg.brazil. Vad heter du där?
Vore jättekul att höras/ses den vägen! Kanske i helgen? Tänk bara på att vi ligger fem timmar efter er, så ring inte för tidigt (Theodor är fortfarande en riktig "sjusovare", vi går upp runt 8-9-tiden... ;-) )

Ha det bra, lycka till på nya jobbet och hälsa killarna från oss tre här borta!

Hälsningar Jenny

kollbergskajakblogg sa...

Hej Jenny, Christer och Theodor! Äntligen kontakt!
Trodde ett tag att Ni hade glömt bort mig. Har varit inne och kommenterat en del på Er Blogg. Ser härligt ut att få tillbringa tid i Brasilien. Jag har inte Skype för tillfället men ser till att skaffa det. Letar i katalogen och försöker hitta Ditt nummer. Saknar Er mycket. Gör ett försök i helgen. Skall försöka hålla koll på tidsskillnaderna.

Mvh Kenneth